Γωνιακοί καναπέδες: Πάντα και παντού

Γωνιακοί καναπέδες: Πάντα και παντού

Γωνιακοί καναπέδες

Πως τους προτιμάτε; Με δέρμα; Με ύφασμα; Σε σχήμα Πι ή σε σχήμα Γάμμα; Με ανάκλιντρο; Χωρίς; Ακόμη και υπερυψωμένοι, επιδαπέδιοι, ή κάτω από το επίπεδο του πατώματος, ένα είναι το σίγουρο. Οι γωνιακοί καναπέδες ήρθαν, μας κατέκτησαν την καρδιά και δεν πρόκειται να φύγουν σύντομα.

Κρυφό όπλο: η ποικιλία
Τα οπτικά μας νεύρα βομβαρδίζονται καθημερινά από ιδέες, λύσεις διακόσμησης και διαφημιστικές προσφορές για το σπίτι μας, το χώρο μας, το ησυχαστήριο μας, όπου καταφεύγουμε καθημερινά, για να αφήσουμε πίσω όλες μας τις έγνοιες και τα προβλήματα.

Αυτό βέβαια έχει και τα καλά του: Πλέον είναι τόσο ασύλληπτη η ποικιλία και οι διακοσμητικές επιλογές μας που είναι πρακτικά απεριόριστα. Οι γωνιακοί καναπέδες μπορεί να είναι κατασκευασμένοι από ξύλο, από μέταλλο, σε άλλες περιπτώσεις ίσως είναι λαξευμένοι επάνω στην πέτρα, μπορεί να τους βρούμε μετέωρους από το ταβάνι, ή να σχηματίζουν μια αψίδα μπροστά από το τζάκι, διαφυλλάσοντας όλη τη ζεστασιά και την στοργή που περικλείεται σε μια στιγμή με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Διαλέγοντας τον σωστό γωνιακό καναπέ
Οι γωνιακοί καναπέδες μπορούν να απογειώσουν το πιο πολυσύχναστο χώρο του σπιτιού μας ή να τον κάνουν βαρετό και μονότονο, χωρίς ουσία. Το βάρος πέφτει σε εμάς και στη σωστή στρατηγική που θα ακολουθήσουμε για να αναδείξουμε το χώρο μας. Ας ξεκινήσουμε όμως από το βασικό. Το σαλόνι μας θα πρέπει να έχει το κυριότερο και το πιο σημαντικό: χαρακτήρα και ταυτότητα. Θα πρέπει να σας αντιπροσωπεύει, να είστε ο εαυτός σας μόλις το βλέπετε και το ζείτε. Και ο γωνιακός καναπές που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι ακριβώς αυτο: εσείς και μόνο εσείς. Κανένας διαφημιστικός κατάλογος και κανένας διακοσμητής δεν μπορεί να το αναπληρώσει αυτό. Είτε προτιμάτε ένα διακοσμητικό στυλ που προσεγγίσει το εθνικό, είτε το funky, είτε είστε τύποι του vintage και των απολύτως κλασικών, οι γωνιακοί καναπέδες μπορούν να καλύψουν κάθε γούστο και απαίτηση. Μεγάλο ρόλο όμως διεκδικεί και η τοποθέτηση τους μέσα στο χώρο και η λειτουργία του με αυτούς. Οι γωνιακοί καναπέδες που τοποθετούνται «σφηνωμένοι» στους τοίχους, είναι μια κλασική επιλογή, η οποία όμως μπορεί να στερήσει το βάθος από το χώρο μας και να τον κάνει «επίπεδο». Με ένα έξυπνο τρικ όμως μπορούμε να χαρίσουμε τόσο βάθος όσο και θέα στο χώρο και στους επισκέπτες μας, τοποθετώντας τους μπροστά από μεγάλα παράθυρα που έχουν άμεση πρόσβαση στον ήλιο και έτσι να φωτίσουμε το χώρο ενώ ταυτόχρονα να χαρίσουμε άπλετη θέα στον εξωτερικό μας χώρο στον επισκέπτη μας. Πολύ σημαντικό είναι να κατανοήσουμε πως οι γωνιακοί καναπέδες είναι έπιπλα το οποία δημιουργήθηκαν για να τραβούν τις εντυπώσεις. Με απλά λόγια, οι γωνιακοί καναπέδες είναι οι κυρίαρχοι του σαλονιού. Είτε στιβαροί ή όχι, η θέση που τους αρμόζει είναι το κέντρο του ενδιαφέροντος, δηλαδή το κέντρο του καθιστικού μας, και τίποτα άλλο. Όπως εκεί ταιριάζουν και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, και οι χαρές στη ζωή μας. Μπροστά απο το τζάκι μας, το αγαπημένο μας σημείο συνάντησης, που σε οποιονδήποτε χρωματισμό εμείς φανταστούμε, θα δώσει χρώμα και ζωή στο καθιστικό και στο σπίτι μας.

Η Ετυμηγορία: Οι βασιλιάδες γωνιακοί καναπέδες

Βρείτε μέσα σας αυτό που σας οδηγεί, αυτό που σας εμπνέει. Οραματιστείτε το, χτίστε το, οργανώστε το, διακοσμήστε το, και θα δείτε πως οι γωνιακοί καναπέδες που θα αποφασίσετε να ενσωματώσετε στη χωή σας θα ξεπεράσουν κάθε σας προσδοκία. Και έπειτα, ζήστε το. Την κάθε μέρα και την κάθε στιγμή, γιατί είναι μοναδικές.